¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Bosszúállók, Prometheus, Passion, Vasember 3, Dead Man Down, About Time ¤
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték
Archívum - 2012. április

Bosszúállók kritika: egyet fizet, 6 szuperhőst vihet

2012.04.30. 10:57, Fawkes
Forrás: PremierFilm.hu
http://www.premierfilm.hu/kepek/filmek/56/56125/600px/bosszuallok_plakat.jpg

Nem véletlenül volt óriási siker a Marvel adaptációk java: gondoljunk csak bele, hogy mennyi nosztalgiára vágyó felnőtt és lelkes, fiatal rajongó merülhetett újra és újra el kedvenc hősének a látványos harcaiban, immáron a képregények kockái helyett egy óriási filmvásznon. A 2003-ban kezdődött, hollywoodi sorozat Hulk kalandjaival konferálódott föl, mely egészen a napjainkig folytatódott, Amerika kapitányának a kalandjaival lezárva. A rajongók természetesen már az utolsó hős filmjét megelőzve, hevesen boncolgatni kezdték az a bizonyos kérdést: mivel fog előrukkolni ezúttal a képregényt adaptáló filmipar, most hogy már kifogytak a hősökből? A válasszal nem is vártak sokáig a Marvelnél: akárkinek is a fejéből pattant ki a tervezőasztalnál az isteni szikra, Hollywoodnak újra sikerült megmozgatnia a rajongótömeget, nem is akárhogy…

A Bosszúállókra keresztelt produkció ugyanis egy olyan történet mesél el, melynek a főhősei ezúttal a 8 év alatt megismert Marvel hősök egy kisebb hadából tevődik össze (köztük még Thor, Robert Downey Jr. Vasembere, és a roppant csinos Fekete özvegy, Scarlett Johanson alakításában…). A szálak az előző filmekben megismert konfliktusokkal fognak kereszteződni egészen egy olyan világot veszélyeztető incidensig, melyet egyedül csak a szupercsapat képes megfékezni, persze, ha képesek félretenni a néhol már bicskanyitogató ellentéteiket…

Nem volt nehéz dolga a Marvelnek ismét összedobni egy igazán ütős filmet, mert hát az alatt a nyolc év alatt sikerült tökéletesen ráérezniük arra a filmvitelre, mely emlékezetessé teszi a produkciót a közönségnek. Ez a recept egyszerű ugyan, de nagyszerű: vegyünk egy szimpatikus szuperhőst és körítsünk köré még személyes problémákat, netán egy keserű múltat. Persze egy hős nem létezhet grandiózus nemezis nélkül, aki minden gyengepontját ismeri és nem is restell kihasználni, miközben a túlerőt képviselő seregével épp az ártatlanokat készül leigázni. Ezután pedig jöhet a jó kis sztori, melyek a vadabbnál vadabb összecsapásokkal haladnak előre, lehetetlen döntésekkel és áldozatvállalásokkal megnehezítve még a hős küzdelmét… és természetesen a kihagyhatatlan humor, ami nélkül eddig egyik Marvel film sem volt teljes.
A Marvel és Hollywood párosa ezúttal minden kétség nélkül még saját magát is felülmúlta, rég volt már, hogy egy akciófilmen ilyen jót szórakoztam. Eszméletlen jól felépítették a Bosszúállók világát, a fenti recept minden elemével sikerült profin összekovácsolni egy ütős atmoszférát. A csúcspont pedig természetesen a hősök találkozásai lesznek és az egymásnak szóló oltásaik, melyeket a színészek pazar munkája tettek már csak teljessé. A látvány pedig egyenesen káprázatos és adrenalin dús, melyre a remekül kihasznált 3D technológia tesz még rá egy lapáttal.

A Bosszúállókkal minden kétséget kizáróan remekül fognak szórakozni a törzsrajongók, nem lehet olyan elvárásuk, melynek ne tettek volna eleget. A „mezei” akciófilm kedvelők se fognak csalatkozni a filmben, még a végén meg is kedvelhetik a szuperhősökből álló univerzumot. Egy 142 perces, látványos és pörgős akciófilm, melynek minden perce zamatos – egy igazán jó vétel, kiváló haveroknak, családoknak egy hétvégi mozizásra.

Lehet egy film ennyire király?

2012.04.30. 10:48, Fawkes
Forrás: Origo.hu

Megérkezett az eddigi leghosszabb és legütősebb előzetes az Alien-előzményfilmként emlegetett Prometheus-hoz. Ezt a trailert már tényleg csak azok nézzék meg, akik nem különösebben kedvelik a meglepetéseket a moziban, ugyanis gyakorlatilag az elejétől végéig elmeséli a filmet. Mindenesetre ha a Prometheus csak fele olyan jó lesz, mint amilyennek ebből az előzetesből tűnik, akkor kábé kétszer olyan jó lesz, mint a valaha készült legjobb film. A Prometheus-t A nyolcadik utas: a Halál-t is jegyző Ridley Scott rendezte, a film június elején érkezik a magyar mozikba.

Itthon tömegek A bosszúállók első napi vetítésein

2012.04.30. 10:43, Fawkes
Forrás: SG.hu
http://www.boxofficemojo.com/img/a/avengers11/001_avengers.jpg

A legfanatikusabbak már csütörtökön megnézték itthon A bosszúállókat és a vélemények eddig meglehetősen pozitívak, ráadásul lehet, hogy a film az egyik legjobb idei nyitányt fogja produkálni.

Úgy tűnik, hogy A bosszúállók itthon is sikerre van ítélve - mi lesz akkor vajon Amerikában? Itthon több forrásból is az derült ki, hogy csak csütörtökön országszerte 13 ezren nézték meg a Marvel-univerzumban játszódó képregényfilmet. Ez természetesen azt jelenti, hogy a hétvége legnézettebb mozis produkciója lesz A bosszúállók, sőt, emellett az év egyik legerősebb hazai nyitóhétvégéjének címét is el fogja nyerni. Idén eddig hasonló érdeklődés az Amerikai pite negyedik és a Sherlock Holmes második része iránt mutatkozott, mindkét film 14-15 ezer nézőt vonzott a premier napján a mozikba.

Az eredmény a tavalyi Marvel-filmek teljesítményével összevetve is kifejezetten jónak számít, hiszen például az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló 30 ezer nézőt hozott első hétvégéjén (illetve csütörtöktől vasárnapig), a Thor valamivel több mint 35 ezret, míg az X-Men: Az elsők pedig mindössze 23 ezret. A régebbi képregény-filmek közül a Vasember második része 41 ezres premierhétvégét produkált, míg a másik univerzumban játszódó A Sötét lovag 37 ezret, de például a Batman: Kezdődik! csak alig 10 ezret.


A BoxOffice adatai szerint jelenleg a tengeren inneni oldalon már 178.400.000 dollárnál tart! Ez azért nem kis teljesítmény alig néhány nap alatt!

Rajtakapták a szoknyavadász színészt

2012.04.30. 10:34, Fawkes
Forrás: Stop.hu
http://www2.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Jude+Law+seen+Hampstead+mystery+blonde+FfY_GeLV8cIl.jpg

Új pletykák kaptak szárnya Jude Law magánéletéről, miután észrevették, amint szenvedélyesen csókolózott egy titokzatos szőke nővel az egyik New York-i bárban.

A Sherlock Holmes és sok más filmek sztárja meglehetősen bensőséges viszonyt ápolhat az ismeretlen hölggyel - közölték a manhattani szórakozóhelyen tartózkodó szemtanúk a New York Daily News újsággal.

Ugyanakkor Law ezúttal szeretné magánéletét megóvni a reflektorfénytől, így visszautasított a helyszínen is minden rajongói kérdést, sőt ezúttal még közös fotókra se volt hajlandó velük.

A 39 éves színésznek négy gyermeke van, két fiú és két lány. Három közülük volt feleségétől, Sadie Frosttól, akivel még 1994-ben ismerkedett meg, a Shopping forgatásán. Tőle 6 évnyi házasság után, 2003-ban vált el, amikor az Alfie felvételei alatt összejött Sienna Miller színésznővel. Millerrel már jegyben jártak, amikor 2006-ban lebukott, hogy intim viszonyt ápol gyermekei nevelőnőjével. Sienna dobta is azonnal, Law pedig tovább szállt bibéről bibére. 2008-ban volt egy rövidebb életű kapcsolata Samantha Burke modellel, akitől a következő évben megszületett negyedik gyermeke is. Nem sokkal később felmelegítették kapcsolatukat Millerrel, de bő egy év után ismét elváltak útjaik.

Tribeca Film Fesztivál, IMAX 3D reklám, featurette videó, Entertainment Weekly, ajánló

2012.04.29. 09:24, Fawkes

Már sok helyen megtartották a premiert, és még több helyen már a mozikban is elérhető - így például Magyarországon is - a Bosszúállók film, de a Tribeca Film Fesztivált sem kerülhette el a mega-szuperhősös, kolosszális alkotás, ahol Robert Downey Jr. (Holmes) maga is feltűnt, hogy népszerűsítse legutóbbi munkáját:

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Avengers+Premiere+Closing+R6yYy8Ga6u8l.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Avengers+Premiere+Closing+WERJNET_Ce2l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Avengers+Premiere+Closing+xqvyYHAa3A2l.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Avengers+Premiere+Closing+qYPbqaN6pPSl.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+MKYPWNQ73VPl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+ANaprUQqbw9l.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+-rWxxsJU9dcl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+0s4lR6ITgCCl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+sZt_r2f4Y-al.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+kF-wO_nnyFXl.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/bg/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+New+York+QO3Pd8BBFZBl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+New+York+XExIWgaCqKtl.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/bg/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+New+York+VcdSoH5t-MSl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+New+York+lKSCbpnq5Psl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+New+York+fcyuE8hWGhhl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/bg/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+New+York+eUDIkD_AZ7Il.jpg

Nem mellesleg kiemelnék egy képet a sok közül (bár többet is találtok), amelyen kedvenc színészünket édesapjával, az idősebbik Robert Downeyval láthatjátok együtt (én korábban ilyen képpel nem találkoztam):

http://www1.pictures.zimbio.com/fp/Robert+Downey+Jr+Robert+Downey+Jr+Leaving+8KbpbV3IET5l.jpg

Azt tudnotok kell, hogy Amerikában még messze nem játszák a mozik, ott ugyanis csak 4.-étől lesz elérhető, így a reklám kampány tulajdonképpen még nem ért véget (hiszen az elsődleges potenciális közönséget egyértelműen a tengeren túliak alkotják). Így alább láthattok egy Downeyval megspékelt Imax 3D-s reklámot, valamint egy Featurette videót, amely kicsit összefoglalja az előzmény filmek történetét:

A Bosszúállók az Entertainment Weekly magazinból sem maradhattak ki, ennek szkennelt változatát alább láthatjátok:

Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image

És végül mára egy kis film ajánló: ma este lesz az Összekutyulva az RTL Klubon, amelyet már csak azért is érdemes megnézni, mert Robert Downey Jr-t ritkán látni gonosz karakter megszemélyesítőjeként, másrészről meg humoros kis vígjáték:

Robert Downey Jr. nem akar szuperapuka lenni

"A színész és felesége, Susan közös gyermeke, Exton Elias idén februárban született. Bár ő az első közös gyermekük, Downey-nak már van egy 18 éves fia az előző házasságából.

A pár 2003-ban találkozott a Gótika forgatásán, aminek producere volt Susan. Azóta is több filmen dolgoztak együtt, többek között a Vasember 2. és a Sherlock Holmes forgatásán is. A két filmes gyorsan szerelembe esett, hisz amikor megismerkedtek Downey még házasságban élt, egy évvel a válást követően pedig egybe is keltek. Az új csöppség érkezése miatt fokozottak voltak a kedélyek, és a színész sokat aggodalmaskodott, hisz rég volt már, mikor kisbabát várt. Elárulta, hogy nem szeretné, ha a sztárvilágban nőne fel a gyermeke, és nem vágyik rá, hogy szuperhősként tekintsen rá. “Csak egy igazi, normális apuka szeretnék lenni, és ez épp elég nehéz. Nem akarok hős lenni a szemében” – nyilatkozta Downey fia születését követően.

A színész legújabb filmjét, a Bosszúállókat jelenleg is játsszák a mozikban. Egy igazi sztárparádé Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson szereplésével, akik számos akcióhőst formálnak meg.

Robert Downey Jr. legközelebb az Összekutyulva című filmben lesz látható, vasárnap este 20 órakor az RTL Klubon!

Dave Douglas (Tim Allen) kerületi ügyész kapja a nagy botrányt kavaró ügyet, a tiltott állatkísérletekkel vádolt laboratórium védelmét. Egy véletlen folytán Dave megfertőződik a szupertitkos, genetikai mutációt előidéző szérummal, amelynek hatására kutyává változik. Miután a családja befogadja a feltűnően okos blökit, ő is szembesül végre a valósággal. Dave mit sem szeretne jobban, mint újra normális életet élni."

Szexi ellenlábast kapott Vasember

2012.04.28. 08:45, Fawkes
Forrás: Origo.hu

Shane Black (Durr, durr és csók) május végén kezdi forgatni a Vasember 3-at, amiről eddig annyit lehetett biztosan tudni, hogy a főhőst játszó Robert Downey Jr. mellett visszatér benne Scarlett Johansson mint a Fekete Özvegy, Gwyneth Paltrow mint Pepper Potts, Tony Stark szerelme és Don Cheadle mint James Rhodes. A friss hírek szerint a filmben Vasembernek három ellenlábasa is lesz, akiket Jessica Chastain (Az élet fája, Az adósság), Guy Pearce (Prometheus) és Ben Kingsley (Perzsia hercege) formál majd meg.

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Robert+Downey+Jr+Marvel+Avengers+Assemble+64AV8MK8p2Tl.jpg

Az eddig titokban tartott sztoriról kiderült, hogy a hatrészes Extremis képregény-sorozaton alapul majd, amiben egy Maya Hansen (Chastain) és egy Aldrich Killian (Pearce) nevű tudós kifejleszt egy olyan eszközt, ami belülről átalakítja az emberi szervezetet, sokkal erősebbé és ellenállóbbá téve azt. Finanszírozás híján úgy döntenek, hogy bűnözőknek adják el a találmányt, és úgy intézik, hogy Vasember összecsapjon egy felturbózott bűnözővel (Kingsley). Így próbálják a szer hatásosságát bizonyítani. A Vasember 3 2013 májusában kerül a mozikba.

Vasember: a bosszúállók összegyűltek a forgatásra

2012.04.28. 08:41, Fawkes
Forrás: Metropol.hu

Az idei év legfontosabb szuperhősfilmjében a Marvel legnagyobb sztárjai vonulnak fel. Titkok a forgatásról.

Minden azért történt, hogy egyszer elérjünk eddig: a Vasember-filmek, A hihetetlen Hulk, a Thor és az Amerika kapitány után a szuperhősök összegyűltek, hogy a Bosszúállókban gondoskodjanak szórakoztatásunkról. Joss Whedon, a Buffy-sorozat alkotója rendezésében a hősök New Yorkban küzdenek Lokival, a Thor főgonoszával. A szereplők kollégánknak elárultak néhány titkot a forgatásról.

– Nekem csak parancsolgatnom kell. Hulk, te csináld meg ezt a lehetetlenséget, Vasember, te meg repülj erre! – mondja az Amerika kapitányt alakító Chris Evans, aki azért szívesen helyet cserélne egyik színésztársával.

– Vasemberrel, mert imádom ezeket a filmeket. Ugyanakkor ki tudná jobban alakítani őt? Nehéz lenne Robert nyomába lépni...

Ha már Robert Downey Jr.: a színész egyszerre volt ideges, izgatott és kételyekkel teli, amikor a szupercsapatot összehozták.
– Mire a két Chris már sikerre vitte a maga franchise-át, Amerika kapitányt és Thort, meg ott volt nekünk Mark is Hulkként, már úgy gondoltam, hogy ebből lehet valami. Itt mindenki tökéletesen egyenrangú fél – mondja Vasember megszemélyesítője.

Chris Hemsworth, a Thor-franchise alappillére kalandos forgatásról tud beszámolni.
– Mivel egyelőre nem tudok repülni, volt egy olyan harcjelenet, amelyben felfüggesztve mozogtam, majd elméletileg egy sziklán kellett volna landolnom. Az első néhány alkalommal arccal a mocsokba érkeztem. Ebből, gondolom, DVD-extra lesz...

Mark Ruffalónak más miatt kellett aggódnia – egy évtizeden belül Edward Norton és Eric Bana után ő volt a harmadik, aki a szuperhőst alakította.

Jeremy Renner most először jelenik meg a Marvel-hősök közt Sólyomszemként.
– Mikor először gyűltünk össze a jelmezekben, olyan volt, mintha Halloween lenne. Ismertem mindegyiküket emberként, most meg hülye cuccokba öltöztek... Ha mind együtt voltunk, az volt a legszórakoztatóbb, meg a legfurább is.

http://www.metropol.hu/uploads/tiny_mce/Image/Picture%201(3).png

Bosszúállók a Fókuszban!

2012.04.27. 14:43, Fawkes

Így kell megmenteni a világot

2012.04.26. 20:37, Fawkes
Forrás: Origo.hu

A Bosszúállók egy fantasztikusan sikerült popcornmozi. Ritka, amit ez a film véghezvitt: a szokásos műfaji összetevők mindegyike működik benne. A látványvilág pazar, a humor sokrétű, néhol egyenesen pimasz, az emlékezetes karakterek pedig kiadnak egy futballcsapatot. És a legfontosabb: ezek az összetevők nem önmagukért léteznek, hanem mind a történetet szolgálják.

Ambiciózus vállalkozásba kezdett a Marvel az előző évtizedben. Úgy gyártott a kiadóhoz tartozó szuperhősöknek (Vasember, Amerika kapitány, Thor) eredettörténeteket, hogy azok nem külön univerzumokban játszódtak, hanem, ahogy a képregényekben is, ugyanabban a valóságban. Apró, gyakran csak a rajongók által dekódolható jeleket helyeztek el a filmekben, utalva arra, hogy ezek a különálló történetszálak előbb-utóbb össze fognak érni. Ezt az ígéretet teljesíti be a Bosszúállók.

Forrás: outnow

Chris Hemsworth és Chris Evans a Bosszúállók-ban

A filmkészítés azonban nem matematika. A Bosszúállók nem attól lesz jobb film bármelyik előzményénél, mert egy helyett hat szuperhős száll szembe a Földet fenyegető veszéllyel. Azért lett jobb, mert a forgatókönyv mind a hat figurának lehetőséget adott arra, hogy bebizonyíthassa nélkülözhetetlenségét a csapatban. Mindegyiknek megvan a saját, csak általa elvégezhető szerepe. Emellett mind a hat szuperhősnek jutnak emlékezetes, egyéni pillanatok is, tovább erősítve a felvezető filmekben kibontott jellemeiket. Egyenként hiába jut rájuk most kevesebb idő, nem egyszerűsödnek vissza szürke katonákká.

Hiába szerepelt már a Vasember 2-ben is a Fekete özvegy, csak a Bosszúállók-ban nyílt lehetősége arra Scarlett Johanssonnak, hogy személyiséggel is felruházza az általa eljátszott karaktert. Vasembert (Robert Downey Jr.) már ismerjük, ugyanaz az öntelt playboy és poéngyáros, mint volt. Amerika kapitány (Chris Evans) érdekesebb, mint valaha. Az, hogy egy számára ismeretlen, megváltozott világban kell megtalálnia a helyét, új, izgalmas színekkel gazdagítja konzervatív, tisztalelkű karakterét. A legnagyobb pozitív meglepetés azért Mark Ruffalo. Érzékeny, rendkívüli finomságú színészi játékkal kelti életre az önutáló, a zöld szörnyeteget nagy nehézségek árán kordában tartó Bruce Banner professzort.

Forrás: outnow

Mark Ruffalo a Bosszúállók-ban

A Bosszúállók humorral és hihetően ábrázolja azt a folyamatot, ahogy ezek az egész életükben magányosan küzdő, nehezen kezelhető figurák a kezdeti szócsaták és erődemonstrációk után fogcsikorgatva leszámolnak saját egójukkal, és csapatjátékossá válnak. Mi sem bizonyítja jobban a folyamat eredményességét, mint hogy ennek a filmnek nincs egy, mindenki mást háttérbe szorító főszereplője. A legszürkébb csapattagra, Solyómszemre (Jeremy Renner) például úgy irányítja rá a figyelmet a forgatókönyv, hogy a film jelentős részében elszigeteli a többi csapattagtól. Joss Whedon író-rendező mesterien oldotta meg a karakterek közötti egyensúlyi állapot fenntartását.

Hozzá kell tenni, hiába dolgozik a szokásosnál több szereplővel a Bosszúállók, a történetvezetés megmarad hagyományosnak. Thor (Chris Hemsworth) testvére, Loki (Tom Hiddleston), megjelenik a Földön, és azt tervezi, hogy uralma alá hajtja az egész bolygót. Az ő semlegesítésére hozzák létre a Bosszúállók Szövetségét. Joss Whedon nem kísérletezget, nem kacsingat ki a műfajból, attól válik lenyűgözővé a filmje, hogy tökéletes ritmusban követik egymást az akciójelenetek és a beszélgetős részek, és mindegyik a végső összecsapás felé mutat.

Forrás: outnow

Scarlett Johansson a Bosszúállók-ban

Amikor aztán Loki földönkívüli hadserege elárasztja New Yorkot, egy olyan intenzitású csata veszi kezdetét, amilyet eddig kevés más szuperhősfilmben láthattunk. Ide-oda cikázik a kamera a város toronyházai között, a Bosszúállók a földön és a levegőben egyaránt próbálják megállítani az ellenség előrenyomulását. A látvány önmagában is lélegzetelállító, de a valódi súlyát az adja a film záró harmadának, hogy végre láthatjuk azt, amire az egész film fel volt építve: hat szuperhőst, csapatként, egymást segítve harcolni. Az érzelmi töltete miatt válik igazából monumentálissá a lezárás. És ami egészen zseniális, Whedon még ezekben a pillanatokban sem felejtkezik meg a humor fontosságáról. A legfeszültebb helyzetben is képes valami vagányat odaszólni az egyik csapattag a másiknak, és egy nagyon várt összecsapást is inkább rövidre zár egy poén kedvéért a rendező.

Forrás: outnow

Samuel L. Jackson és Jeremy Renner a Bosszúállók-ban

Christopher Nolan Batman-filmjeit azok fullasztóan sötét hangulata, és a történetekben megjelenő bonyolult erkölcsi dilemmák miatt szokás a képregényfilmek legjobbjai közé sorolni. A Bosszúállók ehhez képest egészen más világ. Ezt a filmet a határtalan mesélőkedve, és legfőképp gyermeki játékossága hajtja, és emeli műfaja legfrissebb trónkövetelőjévé.

 

Lőrinczi Balázs
A Bosszúállók olyanok, mint az emberek

Mikor már akkora a veszély, hogy a szuperhősök egyedül nem tudnak szembeszállni vele, egy csapatba tömörülve veszik fel a harcot a gonosz ellen - dióhéjban ez a Marvel-kiadó Bosszúállók című képregény-sorozatának alapvetése. A koncepció nem eredeti ötlet, a DC már pár évvel a Marvel előtt elindította saját csapatképregényét, az Igazság Ligáját, amelyben legnépszerűbb hősei (Superman, Batman, Zöld Lámpás stb.) keveredtek közös kalandokba. A recept bevált: az egyesített hősök magas eladásokat produkáltak.

Forrás: Marvel

Amíg a DC leginkább ikonikus, archetipikus hőseivel vált ismerté (elég csak Supermanre, a tökéletes emberre gondolnunk), addig a Marvel próbált inkább a szereplők emberi, civil oldalára fókuszálni, ezáltal közelebb hozva őket az olvasókhoz. Ez tette az olvasók kedvencévé a Bosszúállókat, és ez különbözteti meg a nagy riválistól.

Amerika kapitány egy vézna srác volt Brooklynból, mielőtt sztreccsruhás hős lett. Bruce Banner egy félénk tudós, aki néha Hulkká változik, Vasember pedig felváltva küzd az alkoholizmussal, a megfelelési kényszerrel és az egójával. Még Thornak, a viharistennek is megvan az emberi oldala: egy makacs és büszke ficsúr, akinek a saját hibái árán kell felelősséget tanulnia.

Ezek az emberi vonások nagyon érdekes dinamikát eredményeznek a csapaton belül. Sokszor heves ellentétek alakulnak ki, akár egy baráti pókerjátszma során is, ahol a főhősök ugyanúgy élcelődnek egymáson, ahogy bármelyik átlagember. Ezek a momentumok sokkal realisztikusabbá, szerethetőbbé teszik az hősöket, de gyakran még a cselekményre is kihatnak a tagok közti konfliktusok.

Természetesen a magas eladások újabb és újabb Bosszúállók-képregényeket produkáltak (Nyugati Parti Bosszúállók, Új Bosszúállók és még sorolhatnánk), de a cím lassan ötvenéves történelme alatt voltak hullámvölgyek is bőven. Jogosan merülhet fel a kérdés: mi alapján írták meg a film sztoriját és állították össze a csapatot, ha ekkora a választék? Leginkább próbálták a legismertebb és leggyakrabban visszatérő felállást a vászonra vinni; Amerika kapitány, Vasember és Thor a Bosszúállók keménymagja (noha a kapitány nem szerepelt az első számtól a sorozatban) de Sólyomszem, az íjász is ismert és sokat látott tag. A főbb karakterek mellett a csapatban az idők során helyet kapott még többek között Pókember, de még Wolverine is az X-Menből, akit a magyar mozilátogatók Farkas néven ismerhetnek. Ők azért nem szerepelnek a Bosszúállók-filmben, mert a figurák megfilmesítési jogai más filmstúdióknál vannak. A csapat szerves része még a Fekete Özvegy is, aki viszont alapítóként, a kezdeti Bosszúállók-kiadványokban nem volt jelen, csak később csatlakozott: neki a kiadó egy mellékhajtásban, az Újvilág-ban szánt nagyobb szerepet.

Forrás: Marvel

Az Újvilági Bosszúállók-ért (itthon Különítmény címmel jelent meg az első kötet a Fumax kiadó gondozásában) a Ha/ver című képregényfim eredetijét jegyző Mark Millar volt a felelős. Az Újvilág alcímmel ellátott képregények a 2000-es évek elején indultak, és modern környezetben mesélték el ismert Marvel-hősök korai kalandjait. A film készítői sok olyan részletet vettek át ebből a képregényből, ami az eredeti történetekben nem szerepelt, például a már említett Fekete Özvegy hangsúlyozott jelenlétét a korai eseményekben, Amerika kapitány és Thor jelmezének modernizált vonásait, az afroamerikai Nick Furyt (Samuel L. Jackson karaktere a Bosszúállók-képregényekben fehér bőrű volt), illetve a S.H.I.E.L.D. nevű kormányszervezet szerepét. A Bosszúállók korábban mindig önállóan működött, először az Újvilág-ban tartoztak a S.H.I.E.L.D. fennhatósága alá.

Az író-rendező Joss Whedon nem számít új névnek a képregények világában. Mozis és tévés munkái mellett előszeretettel ír képregényeket: a huszonöt részes Astonishing X-Men című sorozata a rajongók és a kritikusok tetszését is elnyerte, de kultikus tévésorozatait, a Buffy-t és a Firefly-t is átültette papírra, előbbi a Darkhorse képregénykiadó legjobban fogyó címei közé tartozik. Whedon nagy erőssége a karakterek írása és a csapattagok közötti dinamika kihasználása, ezenfelül pedig alapos ismeretekkel rendelkezik a Marvel-szuperhősök világáról, hiszen maga is nagy rajongó. Nem is tudnánk hirtelen nála alkalmasabb író/rendezőt megnevezni, akinek szívesebben látnánk a kezében ezt a filmet.

Bosszúállók-képregényeket itthon először a 90-es évek közepén, a Marvel Extra kiadványokban olvashattunk, majd 2007-től a Kingpin kiadó gyűjteményes kötet formájában kezdte el kiadni a nagyrészt Brian Michael Bendis által írt sorozatot, amely jelenleg is fut Amerikában.

Bosszúállók - T4 Watch, Esquire, The Bitter Pill, paparazzi, Contributor, Total Film

2012.04.25. 21:01, Fawkes

Megjelent egy jó kis videó a T4 Watch jóvoltából a Bosszúállók szereplőiről, melyet alább tekinthettek meg:

Robert Downey Jr. (Holmes) az Esquire magazin címlapjára került, valamint az újságban meg is jelent egy jó hosszú cikk is, mindezt szkennelt változatban meg is találjátok:

Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image Click to view full size image

Jude Law (Watson) továbbra is új filmjén, a The Bitter Pill-en dolgozik, így nem rég új képek láttak napvilágot a forgatásról:

http://www4.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Jude+Law+Set+Bitter+Pill+89JpQzf2im4l.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Jude+Law+Set+Bitter+Pill+_Xntdoaszgdl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Jude+Law+Set+Bitter+Pill+-VmmTHtwMoDl.jpg

http://www4.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Scenes+Set+Bitter+Pill+NYC+cxRNWYKF-Fql.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Scenes+Set+Bitter+Pill+NYC+vsuGMuQxTTBl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Scenes+Set+Bitter+Pill+NYC+04DHAnamDyQl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Scenes+Set+Bitter+Pill+NYC+cG7CtW8QPRwl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Scenes+Set+Bitter+Pill+NYC+lnLwxfUcoXHl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/pc/Jude+Law+Scenes+Set+Bitter+Pill+NYC+J7rS2lawL5-l.jpg

http://www3.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+Films+Bitter+Pill+NYC+mnSkeGmvZt5l.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+Films+Bitter+Pill+NYC+LV5K4sOKvoRl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+Films+Bitter+Pill+NYC+XIANowL0K-el.jpg http://www3.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+Films+Bitter+Pill+NYC+Q2k8NQdUgzrl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+Films+Bitter+Pill+NYC+-CUrlQQrJIQl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+Films+Bitter+Pill+NYC+qzoMj4m8scdl.jpg

http://www1.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+heads+Bitter+Pill+set+svmCt3hLCPTl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+heads+Bitter+Pill+set+kcbiAeNwm-fl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+heads+Bitter+Pill+set+FT69i_ZV-JCl.jpg http://www1.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+heads+Bitter+Pill+set+9UAcOOF4lvsl.jpg http://www2.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+heads+Bitter+Pill+set+FHG3w3Uzmhbl.jpg http://www4.pictures.zimbio.com/bg/Jude+Law+Jude+Law+heads+Bitter+Pill+set+XRJDx3nMTZbl.jpg

Rachel McAdamsről (Adler) is napvilágot látott néhány kép Los Angeles utcáiról, némelyiken Michael Sheen is rajta van:

http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-22/001.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-22/002.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-22/003.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-22/004.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-22/005.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-22/006.jpg

http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_001.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_002.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_003.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_004.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_005.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_006.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-21/normal_007.jpg

http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_001.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_002.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_003.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_004.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_005.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_006.jpg http://rachelmcadams.org/photos/albums/candids/2012/04-19/normal_007.jpg

Valamint itt van Noomi Rapace-ról (Sim) két magazin szken is, az első a Contributor, a második a Total Film magazin oldalait takarja:

http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/contributor/normal_201205contributor001.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/contributor/normal_201205contributor002.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/contributor/normal_201205contributor003.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/contributor/normal_201205contributor004.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/contributor/normal_201205contributor005.jpg

http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/totalfilm/normal_201206totalfilm001.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/totalfilm/normal_201206totalfilm002.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/totalfilm/normal_201206totalfilm003.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/totalfilm/normal_201206totalfilm004.jpg http://www.noomi-rapace.com/gallery/albums/articles/2012/totalfilm/normal_201206totalfilm005.jpg

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmről, mely teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmről.

 

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Lájkold!

 
Chat

Csak kultúráltan! Hírdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Hárman vagyunk szerkesztők, kérünk ügyelj a többesszámra (persze nem sértődünk meg, hogy ha ezt elvéted).

VK                                        RK

SH Fórum 
Hivatalos oldalak

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 
Elite Affies


Képre vár: linkinvivi.gp, rock-of-ages.gp, kovatsvera.blogspot, movies-daily.org, brettish.gp, hpcz.gp, rdj.gp,

Helyek száma: 49/04 hely szabad

Szabályok

 ¤ cseréért jelizz a chatben!
 ¤ én is kiraklak, te is kiraksz!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha 1-1,5 hónapja nem frisseltél, szó nélkül leveszlek!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelizz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!


(Hamarosan ellenőrzés.)

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 

 
Top Affies

¤01¤ Michael Bublé.net
¤02¤ Taylor Swift.gp
¤03¤ Johnny Depp.gp
¤04¤ BooBoo-S.net
¤05¤ Wolfsrain-anime.gp
¤06¤ Miranda Cosgrove.gp
¤07¤ Judd Trump.gp
¤08¤ Gaara Kakashi.gp
¤09¤ Aniston-online.gp
¤10¤ Leighton-city.gp
¤11¤ Cave of Cerberus.gp

¤12¤ Oh-Jared.com
¤13¤ Doll-House.tk
¤14¤ With Ashley.gp

¤15¤ Richie-diary.gp
¤16¤ OlsenTwins5ever.gp
¤17¤ Blog92.gp
¤18¤ SweetSugar.gp
¤19¤ Vastagtesok.tk
¤20¤ AyrtonSenna.gp
¤21¤ Babor.neobase
¤22¤ StephenMoyer.gp
¤23¤ Serratos-web.gp
¤24¤ Just-Tisdale.gp
¤25¤ JAlba.gp
¤26¤ GagaFan.org
¤27¤ Xelonya.gp
¤28¤ Vogue-Design.gp
¤29¤ V-Csaba.gp
¤30¤ FW.gp
¤31¤ SorozatCritics.blogspot
¤32¤ Katherines-Notes.blogspot
¤33¤ Lilygirl.gp
¤34¤ LoveMazsi.gp
¤35¤ Zselatin.gp
¤36¤ Hatartalan.ucoz
¤37¤ CoolWorld.wen9.net
¤38¤ MaitePerroni-Web.gp
¤39¤ LoveShot.gp
¤40¤ GameOfThronesNow.gp
¤41¤ NessaStar.gp
¤42¤ VampírNaplók-Fan.gp

Hely korlátlan! Jelentkezz bátran a chatbe, 100% hogy kikerülsz.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 

Sportfogadás felsõfokon! Fogadj nyereséggel! Legjobb tippek!Kattints ide az oldalhoz!Tipsterhungary    *****    Metafun kártyatartó - 1.090 Ft-ért    *****    Napi ajánlat, csak a mai nap éjfélig ! - Univerzális autós laptop töltõ - 3.390 Ft-ért    *****    7 részes kerámia bevonatú késkészkészlet + Ajándék hámozó - 3.490 Ft-ért    *****    Sportfogadás felsõfokon,fogadj nyereséggel.Minden nap frissülõ tippek,részletes elemzéssel.    *****    Felfedezésre váró titkok várnak Rád és egy ismeretlen világ, melyrõl még biztosan nem hallottál! SZEREPJÁTÉK!    *****    SZEREPJÁTÉK - Egy kisváros, nagy titkokkal, ahol egyre furább dolgok történnek... keresd meg te az okát!    *****    Tini Nindzsa Teknõcök 3D - Játssz és nyerj páros mozijegyet és nézd meg a filmet a G-Portál csapatával! :))    *****    Keira Knightley - kknightley.gportal.hu - Keira Knightley - kknightley.gportal.hu - Keira Knightley - kknightley.gp    *****    Napi ajánlat, csak a mai nap éjfélig ! - 7 részes kerámia bevonatú késkészkészlet + Ajándék hámozó - 3.190 Ft-ért    *****    Snap n Grip szerszámkészlet - 2.690 Ft-ért    *****    Las Vegas szerepjáték, ahol azzá válhatsz akivé csak akarsz és ne feledd: ami Vegasban történik, az Vegasban is marad.;)    *****    8db tölthetõ akku - 2.990 Ft-ért    *****    Tini Nindzsa Teknõcök 3D - Játssz és nyerj páros mozijegyet és nézd meg a filmet a G-Portál csapatával! :))    *****    8800 mAh-es Power Bank univerzális külsõ akkumulátor, 3.490 Ft-ért!!!    *****    Lovas szerepjáték keresel, de eleged van a sablonos, lightos témákból? UNREAL világában lovak nem aranyos csillámpónik... Érdekelne? KATT!    *****    SZEREPJÁTÉK - A My Chemical Romance: Danger Days albumának alapján. Csatlakozz, légy te is killjoy!    *****    [ FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK | FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK | FURRY FANDOM | ANTROPOMORF ÁLLATOK ]    *****    Tini Nindzsa Teknõcök 3D - Játssz és nyerj páros mozijegyet és nézd meg a filmet a G-Portál csapatával! :))    *****    3 feladat háromszoros esély! Sok-sok kredit, tárhely és bannermentesítés vár rád, ne maradj le az ünnepi játékokról! :)