¤ Sherlock Holmes: A Game of Shadows ¤
Köszöntő

Üdvözöllek az első gportalos Sherlock Holmes film rajongói oldalon. Itt mindent megtudhatsz a 2009. decemberében és 2011. decemberében megjelent Arthur Conan Doyle regényei alapján készült filmekről, melyek teljesen új formában mutatja be a népszerű detektívet. Állítólag jön a 3. rész is! Nézz körül az oldalon, tudj meg minnél többet a filmekről, színészekről és az íróról.

 

 
Navigation

¤01¤ Főoldal - frissek, hírek a filmről és színészeiről

¤02¤ Menü - Tudj meg mindent a háttérről

¤03¤ Gallery - Rengeteg kép a filmből

¤04¤ Videók - Nézd meg a filmet itt az oldalon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-16
 
Hivatalos oldalak

 
Lájkold!

 
Elite Affies


//sherlock-holmes.gportal.hu/portal/sherlock-holmes/image/gallery/1423233021_79.jpg


Képre vár: marvelavengers.gp,

Helyek száma: 21/12 hely szabad

Szabályok

 ¤ jelentkezz a chatben!
 ¤ "én is - te is" játékszabály!
 ¤ ha zártál, vagy régóta szünetelsz, lekerülsz!
 ¤ ha levettél, leveszlek!
 ¤ ha nem tettél ki, leveszlek!
 ¤ ha újra kinyitottál és szeretnél cserét, nyugodtan jelentkezz újra!
 ¤ kivételek erősítik a szabályt! Vannak akik a lájkolásomat élvezik, azokra nem feltétlenül érvényes az összes szabály!

(Jelentkezz bátran a chatbe, 99% hogy kikerülsz.)

 
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték

Sherlock Holmes 2. - Ki lesz Moriarty?

2010.07.05. 16:42, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.24. 20:25

Újabb Moriarty jelölt merült fel, ugyanis úgy tűnik, hogy Brad Pitt - akármennyire is szeretnék - nem akarják elvállalni a szerepet. Guy Ritchie (rendező) szívesen látná a színészek között Daniel Day-Lewist, de ha őt sem sikerülne meggyőzni, azért még akadna pár jelöltje (személy szerint Gary Oldmanre szavaznék Moriarty szerepéhez):

Actor Daniel Day-Lewis attends the New York
            premiere of

"Már bizonyos, hogy a Sherlock Holmes második részében Moriartyval akasztja össze a pipáját a főhős. A detektív nagy ellenfelét az első felvonásban nem láthattuk, ugyan párszor feltűnt, de egyszer sem mutatták az arcát, mindig sötét helyen üldögélt. A készítők azt szerették volna elérni, hogy Brad Pitt formálja meg a folytatásban az illetőt, a Superherohype oldal azonban azt írja, hogy a rendező, Guy Ritchie reméli, hogy Daniel Day-Lewist meg tudják győzni a szerepre, ha ez nem jönne össze, akkor a listán még ott szerepel Sean Penn, Javier Bardem és Gary Oldman neve is. Ezek szerint Pittet nem érdekelte a dolog vagy nem sikerült vele megegyezni?

A forgatás ősszel veszi kezdetét és 2011 december 16-án mutatják be a filmet, Robert Downey Jr. és Jude Law ismjét eljátsszák a két főszereplőt, Rachel McAdams is visszatér, de ezúttal nem lesz annyit a színen, mint az első részben."

A cikkben említik Rachel McAdams (Adler) visszatértét, de a következő hírecskében - melyben Rachel új film lehetőségéről írnak - mégis állítják, hogy lehetetlen a szerepeltetése. A hír azonban már korábban meg lett erősítve, így akármit is írjon a következő cikk, Rachelt biztosan fogjuk látni a Sherlock Holmes 2-ben:

"Rachel McAdams és Channing Tatum lesznek a The Vow (A fogadalom) című romantikus dráma főszereplői.

A megtörtént eseményeket feldolgozó filmet, az Emmy- díjas Michael Sucsy rendezi. McAdams és Tatum pedig egy fiatal házaspárt alakítanak majd. A pár hölgy tagja Krickitt Carpenter egy autóbaleset következtében elveszíti az emlékezetét, majd férje Kim segítségével lassan sikerül visszakapni a múltját.

A forgatás augusztusban kezdődik, Chicago-i és Tornto-i helyszíneken, ami alátámasztja azt a pletykát, hogy McAdams valószínűleg nem vesz részt a Sherlock Holmes 2-ben, ugyanis Guy Ritchie filmjének munkálatai is valamikor nyár végén veszik kezdetüket.

A The Vow premiere csak 2012-re várható, a Sherlock Holmes 2. viszont –akár Rachel McAdams részvételével, akár nélküle- már 2011. december 16-án a mozikban lehet."

Jude Law (Watson) mindig népszerű volt a nők körében, most azonban megtapasztalhatja ennek hátrányait is:

"Mindig problémás, ha a volt feleség és az új szerető kénytelen osztozni az előbbi gyerekein. Úgy tűnik, ez alól Sienna Miller és Sadie Frost sem kivétel.

Nagy port felverő tyúkper tört ki Jude Law volt felesége, Sadie Frost és jelenlegi barátnője, Sienna Miller között. A vita tárgya a hírek szerint mindössze annyi, hogy Sienna elvitte Jude fiát, Rudyt fodrászhoz, ahol a kisfiút a kegyetlen hajszobrász megszabadította arany fürtjeitől. Sadie ezen elképesztő módon megharagudott, és kikelt magából, mondván, Siennának nincs joga hozzá, hogy az ő gyerekeit a sajátjaként kezelje – bosszúból meg is tiltotta Siennának, hogy eljöjjön kilencéves lánya, Iris balettvizsgájára. Lehet, hogy Sadie ennyire kényes a kisfia hajára, de az is lehet, hogy főképp volt férjének és Siennának közelgő esküvője bosszantja ennyire."

Gravity és új barátnő

2010.07.04. 11:14, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.23. 11:30

Mint azt tudjátok, Robert Downey Jr. (Holmes) a következő Sherlock Holmes film forgatása előtt a nyáron a legújabb Alfonsó Cuaron filmen fog dolgozni. Erről itt van egy cikk:

"Robert Downey Jr.-t már leszerződtették a háromdimenziós film főszerepére, aminek eredeti címe Gravity. Az már biztos, hogy a rendező Alfonzo Cuaron lesz.

A még meg sem született produkció már több változáson ment át, mint egy öreg filmcsillag plasztikai műtét után. Először Angelina Jolie-t akarták a főszerepben látni, de ez a terv meghiúsult. Először a Universal stúdió kapta meg a projektet, aztán a Warner Bros vette át.

Most már úgy néz ki a vihar elcsendesült és a végleges verzió a Cuaron, Downey Jr. páros.

A forgatáshoz még idén hozzá kezdenek. Londonban lesz felvéve a jelentek nagy része, Robert nagy szerencséjére, mert a Scherlock Holmes második részét is az angol fővárosban rögzítik.

Igaz a ’Gravity’ hatvan százaléka animáció lesz, az igazi jelenetek, húsz perc alatt leforgathatóak, de Cuaron ugyanolyan lelkes, mint ’Az ember gyermeke’ mozi alkotásánál.

A ’Gravity’ 2012-re készül el."

Guy Ritchie (rendező) nevéhez sok mindent lehet fűzni - a jobbnál jobb filmeket -, de a legtöbb ember számára Madonna is eszükbe jut, akivel jelenleg már nincs együtt. Így a következő cikk a rendezőről és új barátnőjéről szól:

"Madonnát pótolni? Biztos nem lehet könnyű, de úgy tűnik végre Guy Ritchie is túltette magát a váláson, ebben egy szexi modell volt a rendező segítségére.

Guy Ritchie és exfelesége, Madonna ízlése hihetetlenül hasonlít. Válásuk után mindketten egy fiatal modell mellett kezdtek új életet. De ezúttal nem a popkirálynő és Jesus Luz kapcsolatáról esik szó.

Guy Ritchie becsajozott! A jóképű rendező egy 28 éves modellel jár. A szép és fiatal hölgy, Jacqui Ainsley neve valószínűleg nem mond sokat. De az talán segít a beazonosításában, hogy ő adta arcát és testét a Heavy Rain című számítógépes játék egyik szereplőjének, Madison Paige-nek. A 41 éves rendező és a modell a napokban erősítette meg, hogy együtt járnak. És állítólag ez nem egyszerű viszony, hanem mindketten őrülten szerelmesek egymásba és minden szabad idejüket együtt töltik. A sztárpárt egy paparazzo is megörökítette, amint összebújva andalognak és nevetgélnek."

Képek és avatárok

2010.07.02. 09:56, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.21. 19:25

Mostanában keményen dolgozom a tartalmi részen, melyet persze a nyári szünetnek köszönhetek. A tartalmi bővítéseket majd máskor osztom meg veletek - még finomítok rajtuk -, de a Galleryben is nagy változás történt: mely csak annyit jelent, hogy az elmúlt időszakban több 100 képet sikerült felraknom a filmről... és még csak a felénél tartok. Így már most is érdemes benézni a Galleryben, de a következő napokban sem bánjátok meg ha belestek néha. A következő képtárak bővültek:

Sherlock Holmes - jelenleg több mint 300 képet találhattok itt:Dr. John Watson:Holmes és Watson:


Lord Blackwood:


Mary Morstan:


Lestrade:


És az avatár részleg is bővült rengeteg újjal, melyet szintén érdemes meglesni:

Sherlock Holmes:

John Watson:

Holmes és Watson:

Irene Adler:

Lord Blackwood:

Mary Morstan:

Team Downey és Reneszánsz díj

2010.06.30. 15:51, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.21. 14:25

Korábban már írtam a Team Downeyról, mely egy a Robert és Susan által működtetett filmes cég a Warner Bros.-on belül. Erről most már egy magyar cikk is megjelent:

"Robert Downey Jr. is beállt azon hollywoodi színészek sorába, akik saját produkciós cégük révén is hozzájárulnak egy-egy alkotás sikeréhez.

Brad Pitt vagy éppen Robin Williams példáját követve, a Sherlock Holmes sztárja és felesége Susan Downey is megalapította saját produkciós vállalkozását. A Team Downey névre keresztelt cég első projectje, a legendás színész, Steve McQueen mintegy ezerhétszáz oldalnyi feljegyzése alapján készülő Yucatan című mozi lesz.

Az Oscar- jelölt McQueen feljegyzéseit, csak évekkel 1980-ban bekövetkezett halála után találták meg, azóta viszont folyamatosan napirenden van az izgalmas kalandfilm terve. 2007-ben McG vezényletével majdnem el is készült az alkotás, de a produkció végül az utolsó pillanatban meghiusult.

A Yucatan executive producere Steve McQueen fia, Chad McQueen lesz és a tervek szerint Robert Downey Jr. nem csak a produceri teendőket, de a film egyik főszerepét is magára vállalta."

Robert Downey Jr.-t (Holmes) kitüntették Renaissance Prize-zal (Reneszánsz díj), melyet az utóbbi idő munkáiért kapott. A díjat Chicagóban a Gene Siskel Film Centerben vehette át, ahol többek között azt állították, azért kapja meg a 45 éves Downey a díjat, mert ő az egyik legismertebb és legsokoldalúbb színész a korosztályában. A legismertebb és egyben legsikeresebb munkái közé sorolhatjuk a Trópusi Vihart, a Vasembert és persze a Sherlock Holmest, melyért Golden Globe-díjat is kapott. Az eseményről egy videó és sok-sok kép is megjelent:

http://robert-downeyjr.net/gallery/albums/Uploads/Appearances/2010/Gene%20Siskel%20Film%20Centers%20annual%20benefit%2019th%20June%202010/normal_0002.jpg http://robert-downeyjr.net/gallery/albums/Uploads/Appearances/2010/Gene%20Siskel%20Film%20Centers%20annual%20benefit%2019th%20June%202010/normal_0008.jpg http://robert-downeyjr.net/gallery/albums/Uploads/Appearances/2010/Gene%20Siskel%20Film%20Centers%20annual%20benefit%2019th%20June%202010/normal_0017.jpg http://robert-downeyjr.net/gallery/albums/Uploads/Appearances/2010/Gene%20Siskel%20Film%20Centers%20annual%20benefit%2019th%20June%202010/normal_0035.jpg

'Legszexibb filmbeli apa' és brutálisan jó képregényparódia

2010.06.27. 15:30, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.20. 14:20

Jude Law (Watson) korábban már megkapta a 'Legstílusosabb celeb apuka' címet, most pedig magának tudhatja a 'Legszexibb filmbeli apuka' címet is:

 

"A Közelebb és az Alfie szívtiprója lekörözte George Clonney-t, Will Smith-t, de még Darth Vader-t is.

Több mint 1500 filmrajongó körében tartottak szavazást, hogy vajon kié a legdögösebb apa szerep. A győztes, pedig nem más, mint Jude Law, a ’Holiday’ beli szerepe, ahol egy félénk, özvegyet alakít.

Még a körgalléros ’Csillagok háborúja’ főgonoszt, Darth Vader-t is beszavazták. És érthetetlen módón George Clooney-t a negyedik helyre taszította.

Smith a második helyen landolt ’A boldogság nyomában’ nyújtott szívmelengető alakításával.

A szavazás ötlete a Lovefilm magazintól ered. A szerkesztő, Helen Cowley így nyilatkozott a szavazás nyerteséről: ”Miközben nőcsábász hírében áll, Jude bebizonyította, hogy nagyszerű apa, mind a filmvásznon, mind a valóéletben. Megnyerte a pulzusmérő versenyt, egyértelműen ő a legdögösebb filmbéli apa.”

És itt van a 10 legdögösebb filmbéli apa:"

1. Jude Law – Holiday (2006) – 16%
2. Will Smith – A boldogság nyomában ( 2006) – 14%
3. Darth Vader – Csillagok háborúja (1977) – 13%
4. George Clooney – Szép kis nap (1996) – 11%
5. Liam Neeson – Erabolva (2008) – 10%
6. Gregory Peck – To Kill a Mocking Bird (1962) – 8%
7. Sir Sean Connery – Indiana Jones (1989) – 6%
8. Bruce Willis – Armageddon (1998) – 5%
9. Mr. Incredible – The Incredibles (2004) – 3%
10. Patrick Dempsey – Enchanted (2007) – 2%

És itt egy újabb HA/VER-os cikk, melyet már csak azért is közzé teszek, mert Mark Strong (Blackwood) igen pozitív kritikát kap benne:

"A Kick-Ass nemcsak egy tinivígjátékba oltott brutális akciófilm, hanem a képregényvilág eddigi legzseniálisabb és legbetegebb paródiája. Az év filmjében a popkultúra brit fenegyerekei egy Batman-pótlék Nicolas Cage-gel rúgják pofán az amerikai szuperhősmítoszt.

Az idióta magyar cím ne tévesszen meg senkit: a Ha/Ver az évtived szuperhősfilmje. Még jobb lett volna, ha a hazai forgalmazó elfelejti végre az Ál/arc és a Játsz/ma óta kötelező, kényszeres szóviccelést és /-jelezést, és helyette bevállalja a Kick-Ass hangulatához sokkal jobban illő (és a blogokon már hónapok óta keringő) Oda/Basz-t. Ennek a filmnek ugyanis egyáltalán nem a haverkodás a fő témája, sokkal inkább a seggek brutális szétrúgása.

http://www.freewilliamsburg.com/archives/kickass3_gallery_primary.jpg

"Nem tudok repülni és nem látok át a falakon. Viszont bármikor szétverem a pofád!" - harsog a plakátokon a film mottója, ami már kapásból körberöhögi a klasszikus szuperhősuniverzumot, és képbe hozza a nézőt, mire számíthat. A Kick-Assben a Supermanek és Pókemberek világából csak az idióta maskara és a titkos identitás maradt meg. A magasztos igazságosztást felváltja a kíméletlen realizmus és az utca aljassága: itt nincsenek tűzemberek meg falon ugráló fotósok, de cserébe recsegnek a törött bordák és tényleg fekve marad, akit hasba szúrnak egy késsel, mint például a címszereplő Kick Ass (Aaron Johnson), aki egy neten rendelt búvárruhában hősködéstől várta, hogy végre majd a tinilányok is észreveszik. Ezzel nem spoilerezünk nagyot, ez a film első harmadában történik.

A jó csajozós dumának és megkönnyített felnőtté válásnak induló, vígjátékba illő szuperhőslét viszont akkor csap át vérengzésbe, amint feltűnik a színen a két igazi maskarás igazságosztó, Hit Girl (Chloe Moretz) és Big Daddy (Nicolas Cage). Ők archetipikus karakterek, de végletesen eltúlozva: mintha ebbe a két figurába sűrítették volna a japán akcióhorrorok összes fúrómelltartós iskoláslányát, meg a képregény-történelem Megtorló-szerű, idegbeteg, Old boys-t idéző állatjait. Tarantino Kill Billjében és Frank Miller Sin City-jében sem volt ennyire édes a bosszú meg a szétfröccsenő paradicsomlé, mint az ő jeleneteikben.

http://screenrant.com/wp-content/uploads/kick-ass-movie.jpg

Az eredeti Kick-Ass-képregény szerzője, Mark Millar egy beteg zseni. Persze Alan Moore-tól Neil Gaimanig az összes brit képregényes az, és 20 éve mást se csinálnak, csak a mainstream amerikai comics határait feszegetik. Millar amúgy a Marvel vezető írója, csak amikor megcsömörlik a sok köpenylobogástól, átvált extrém brutális-összekacsintós darálásba. Ilyen volt az eredeti Wanted is, csak sajna tökös producerek helyett megalkuvó dilettánsok kezébe került, akik kizárólag a kanyarodó golyókban meg a meztelen Angelina Jolie-ban láttak fantáziát.

Továbbra is igaz az a közhely, hogy Amerikában a legjobb képregényírók mellett a legjobb filmesek is mind angolok. A Kick-Ass író-rendezője, a 39 éves Matthew Vaughn még Guy Ritchie-vel kézenfogva, feszes tempójú gengesztermozikkal tanulta ki az ipart: a Blöfföt és A ravasz, az agyat producerként, a Tortát már rendezőként jegyzi. Nekem a Csillagpor is tetszett tőle, de a Ha/ver meglepetésszerű sikere után (egy nagy stúdió sem merte bevállalni a 18-as karika miatt) már kifejezetten várom, mit fog tudni kihozni egy jóval tradicionálisabb szuperhőstémából, a 2011-re ígért X-Men: First Classból.

http://www.comicbookdaily.com/wp/wp-content/uploads/2010/03/kick-ass-movie-4.jpg

A főszereplő Aaron Johnsonba (aki szintén angol) 20 évesen több tehetség szorult, mint a Harry Potter-filmek tiniszereplőibe együttvéve. Az alkata miatt eleve tökéletes a Miért ciki a szex?-típusú vígjátékokban jewfro frizurás lúzerének, gyötrődő szuperhősként meg jobb, mint Tobey Maguire fekete Pókembere (geek körökben már azt rebesgetik, hogy Johnson lesz Küklopsz a First Classban). Mark Strong most is hihetetlenül karizmatikus gonosz, de ugye már a Sherlock Holmesban is jó volt, az ilyen szerepeket egyszerűen neki írják.

A film fénypontja viszont egyértelműen Nic Cage és Chloe Moretz apa-lánya párosa. Cage utoljára a Veszett a világban hordott kígyóbőr zakójában volt annyira cool, mint most, Batman-jelmezes bosszúállóként. A képregényben még maszkos-láncfűrészes gyilkos volt, a filmben a rendező direkt a 60-as évek tévés Denevéremberét idéző jelmezt adott rá. Cage nálam azonnal az évtized szuperhőse lett: Big Daddy viccesebb, mint Tony Stark, elszántabb, mint Bruce Wayne, és brutálisabban mészárolja a bűnözőket, mint a Sin City Marvja.

http://photogallery.filmofilia.com/data/media/333/kick_ass_wallpapers_06.jpg

A 13 éves Chloe Moretz pedig még rajta is túltesz, ha brutalitásról és pozőrködésről van szó. Meghökkentő, ahogy a 11 éves a kislány az egyik pillanatban még kakaót iszik májvacukorral, aztán mátrixosan ugrálva támadja az ellene küldött rosszfiúkat. Talán az ő sorsa a legszomorúbb, hiszen a mániákus apja elvette tőle a gyerekkorát, de ez nem is annyira a Leon a profit idézi, Mark Millar inkább csak görbe tükröt tart a tiniterhességek mellett a késelésekről elhíresült brit ifjúságról. A hatásvadász és gyomorforgató Ha/Ver nemcsak az idei év legjobb popcornfilmje, az évtized eddigi legjobb, 9/10-es képregénymozija."

Bombafilm: HA/VER

2010.06.26. 11:25, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.19. 22:10

"Eddig azt hittük, belőlük nem lehet szuperhős. Ez most megváltozik. A lúzer tinédzserek előlépnek az árnyékból, álruhát öltenek - és megmutatják, milyen az igazi közelharc! 2010 egyik legmeglepőbb mozisikere végre nálunk is látható. A rendezői székben Guy Ritchie nagy filmjeinek producere.

Horváth Gergely: Torta, Csillagpor - és most a Kick-Ass, vagy Ha/Ver magyar fordításban. Ez a három film alkotja Matthew Vaughn rendezői pályafutását.
Kovács Gellért: Igen, és nagyon úgy tűnik, hogy a következő X-Men filmmel folytatódik majd. Mert a HA/VER elég jól sikerült.

Ha lehet, akkor maradjunk a cím eredeti, angol változatánál - ebben az esetben.
Igen, már csak azért is maradjunk a Kick-Assnél, mert a HA/VER nem csak egy nem annyira jól sikerült szóvicc, hanem a film velejét is elmismásolja. Ez a film ugyanis nem megveri a nézőt, hanem fölér egy jó nagy seggbe rúgással is. Ugyan már láttunk olyat, hogy fiatalokból lesznek szuperhősök, de valahogy mindig egy kicsit finomabban mutatták meg ezt a filmekben. Itt pont az a lényeg, hogy azok az átlagemberek, átlagsrácok, akik úgy döntenek, hogy szuperhősök lesznek, adják és kapják is a pofonokat. Ezért is támadták sokan ezt a mozit, mert ahhoz képest, hogy milyen fiatalok a főszereplők - van benne egy 11 éves kislány is egyébként - nagyon nyílt benne az erőszak, így hát persze egyből mindenki botrányt kiáltott. Viszont, ha belegondolunk, igazából egy átlagvideó játékban is lehet látni ilyen erőszakot.

Lőjük be a történetet...
Van egy srác, aki egy teljesen átlagos mai fiatal. Képregény és szuperhős rajongó. Állandóan ott lóg az interneten, rendel a neten egy szuperhős cuccot, belebújik, és beleugrik a közepébe a szuperhősködésnek. Péppé verik természetesen az első adandó alkalommal, de aztán találkozik egy másik párral - egy apával és a lányával. Az apát egyébként Nicolas Cage játssza, meglepően jól. Szóval, ők lesznek azok, akik kiképzik a srácot igazi szuperhőssé, és akkor onnantól kezdve elindul a buli.

Mi ebben a filmben az igazi újdonság?
A mixtúra, amit nyújt. Először is popkulturális utalásokkal is tele van, ötpercenként megszólal benne valami hipermenő sláger...

Ez még nem annyira váratlan.
Igazából az egész film nem váratlan, ha őszinték akarunk lenni. Nagyon is logikus, csakhogy ezt a logikus lépést még ezeelőtt senki nem merte megtenni.
Merthogy?
Merthogy nagyon is tudták az alkotók, hogy itt a képregényrajongóknak csinálnak egy olyan filmet, amiben képregényrajongók lesznek a szuperhősök. Ennyi az ötlet. Tehát azok az emberek, akiket mondjuk a felső kategóriás sulihuligánok lenéztek, vagyis a geek-ek, akik állandóan a képregényboltban lógnak, igenis adhatnak egy komoly érzelmi töltetet a mozinak azzal, hogy most cool figurákat csináltak belőlük.

Ez a coolság és szuperképesség miből áll és hogyan szerzik meg?
Tulajdonképpen tanulásból. Meg kell tanulni verekedni, meg kell tanulni ölni. Tulajdonképpen ez a lényeg az egész filmben. És nagyon jópofa, ahogy saját legendáriumot épít. Tehát nem más képregényekhez nyúl vissza direkt, hanem a film végére egy külön kis világ is felépül, ami már önállóan is megállja a helyét.

Ez a film egy tízes skálán tízes erősségű robbanás. A Kick-Ass kiüt."

'Legstílusosabb celeb apukák', Team Downey és pár kép

2010.06.26. 11:23, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.17. 09:10

Megjelent egy érdekes lista, ahol a 'Legstílusosabb celeb apukákat' Top 10-t állították fel. A lista élére - nem meglepő - Jude Law (Watson) került, bár el kell ismerni elég szoros volt az állás közte és Johnny Depp között. A Top 10-be bekerült még Guy Ritchie (rendező) is 6. helyen, és Robert Downey Jr. (Holmes) is a 4. helyen. A listát a My Celebrity Fashion állította fel:

1 Jude Law (69%)
2 Johnny Depp (65%)
3 David Beckham (57%)
4 Robert Downey Jnr (51%)
5 Gavin Rossdale (45%)
6 Guy Ritchie (41%)
7 Will Smith (36%)
8 Matthew McConaughey (32%)
9 Ben Affleck (29%)
10 Jamie Redknapp (24%)

 

Robert Downey Jr. és felesége Susan Downey (producer) alapítottak egy közös produkciós céget, mely a Warner Bros. filmstúdióhoz tartozik és a 'Team Downey' nevet kapta. Már az első film is megvan, ami a Yucatan címet viseli, mely eredetileg Steve McQueen keze munkája. A 'Team Downey' Dan Linnel fognak együtt dolgozni, akivel már a 'Sherlock Holmes' filmben is együtt munkálkodtak. A csapat keze benne van a 'Due Date'-ben is, a 'Gravity' filmben, melyet Alfonso Cuarón rendez (a filmet most nyáron fogják forgatni), és persze a 'Sherlock Holmes 2' című munkában is keményen munkálkodni fognak, akárcsak az első részben. További részleteket a 'Team Downey'-ról ide kattintva olvashattok angolul.

És itt van pár újabb kép Jude Lawról, melyek ezúttal Párizsban készültek Sienna Millerrel, fiával Rudy Indiana Otis Lawval, lányával Iris Lawval és az ő barátnőjével:

Sienna Miller and
Jude law arrive in Paris by Eurostar with his son, Rudy Indiana Otis Law
(b. September 10th 2002) and daughter Iris Law (b. October 25th 2000)
and her friend. Sienna Miller and
Jude law arrive in Paris by Eurostar with his son, Rudy Indiana Otis Law
(b. September 10th 2002) and daughter Iris Law (b. October 25th 2000)
and her friend. Sienna Miller and
Jude law arrive in Paris by Eurostar with his son, Rudy Indiana Otis Law
(b. September 10th 2002) and daughter Iris Law (b. October 25th 2000)
and her friend. Sienna Miller and
Jude law arrive in Paris by Eurostar with his son, Rudy Indiana Otis Law
(b. September 10th 2002) and daughter Iris Law (b. October 25th 2000)
and her friend.

Óz a nagy varázsló és HA/VER a szuperhős

2010.06.24. 20:07, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.16. 19:55

Hihetetlen, de a közeljövőben legalább 6 filmet akarnak készíteni Ózról, a nagy varázslóról. Az érdekessége a dolognak az, hogy Robert Downey Jr. (Holmes) és Rachel McAdams (Adler) neve is felmerült egy-egy ilyen alkotásban, de persze nem ugyanabba. Robertet mint Bádogembert vagy mint maga Ózt, Rachelt pedig mint Dorothyt képzelnék el. A következő cikkben csak Robertet említik:

"Miután a megújuló Pókember-sorozatban már nem vesz részt, Sam Raimi naptárja felszabadult, és elvállalta a Disney felkérését, hogy megrendezze az Oz the Great and Powerful című filmet, amely az Óz, a nagy varázsló (más fordításban: Óz, a csodák csodája) előzményeit meséli majd el. A Deadline blog információja szerint nagy valószínűséggel Robert Downey Jr. játssza majd a főszerepet, bár még nem szerződött le a filmre. Leírásuk szerint a filmben Downey Jr. a nagy varázslót alakítja, mielőtt még nagy varázslóvá lett volna: közönséges cirkuszi idomárként keresi a kenyerét, amíg egy tornádó Óz titokzatos birodalmába nem repíti, ahol tévedésből mindentudó vezetőnek kiáltják ki.

Downey Jr. részvétele azt jelenti, hogy a forgatás egyhamar nem kezdődhet el, hiszen a színész hamarosan Alfonso Cuarón Gravity című sci-fijében játszik, utána pedig a Sherlock Holmes 2-t forgatja."

További cikkeket érhettek el a témáról itt, itt és itt.

És holnaptól tekinthető meg Mark Strong (Blackwood) legújabb filmje a HA/VER, melyről egyre több cikk jelenik meg. Ezek közül itt van egy:

"Nem baj, ha nem vagy tökéletes. A jó szándék is elég. Légy te is szuperhős!

Dave (Aaron Johnson) már elég képregényt olvasott ahhoz, hogy úgy érezze, mindent tud a gonosz legyőzéséről. Elhatározza, hogy ő is beáll példaképei seregébe: szuperhőssé fejleszti magát. Vesz egy zöld ruhát, választ egy menő nevet, és nekivág a nagy kalandnak, hogy megtisztítsa városát a bűn mocskától.

http://media.szon.hu/images/haver.jpg

Azonban semmilyen szuperképessége sincs, ráadásul kissé ügyetlen is, ezért könnyen lehet, hogy a testhez álló zöld ruha nem lesz elég feladata teljesítéséhez. Különös felbukkanásának mégis híre megy. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ha/Ver egyre merészebb helyzetekbe kerül. Egyik életveszélyes akciója során egy elszánt apuka (Nicolas Cage) és kislánya sietnek a segítségére, akik szintén jelmezt viselnek, és nem is akármilyet.

A helyi maffiafőnök (Mark Strong) azonban hamar megelégeli az állítólagos szuperhősök buzgóságát. Egy ravasz tervet eszel ki ellenük, hogy végleg eltüntesse az útjába kerülő álarcosokat."

Teen Choice Awards 2010

2010.06.23. 11:33, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.15. 16:05

Mindenkinek kellemes vakációt kívánok! Ha minden igaz ma már mindenki az utolsó napját töltötte az iskolában. A vakáció első napjára pedig van egy nagyon jó hírem:

Idén is, mint minden évben, megrendezésre kerül a Teen Choice Awards, ahol - ki hinné - több kategóriában is jelölve van a Sherlock Holmes film és sztárjai:

Action Adventure:

G.I. Joe - A kobra árnyéka
HA/VER
Robin Hood
Sherlock Holmes
The Losers

Actor Action Adventure:

Channing Tatum - G.I. Joe - A kobra árnyéka
Matt Damon - Zöld zóna
Nicolas Cage - HA/VER
Robert Downey Jr. - Sherlock Holmes
Russel Crowe - Robin Hood

Actress Action Adventure:

Cate Blanchett - Robin Hood
Mila Kunis - Éli könyve
Rachel McAdams - Sherlock Holmes
Sienna Miller - G.I. Joe - A kobra árnyéka
Zoe Saldana - The Losers

A színészek további filmjei és benne alakított szerepeik is kaptak jelöléseket:

Dance:

Sandra Bullock & Betty White - The Proposal
Tina Fey & Steve Carell - Párterápia
Robert Downey Jr. - Vasember 2.
Miley Cyrus & Liam Hemsworth - The last song
Michael Jackson - This is it

Sci-Fi:

2012
Avatar
District 9
Vasember 2. (Robert Downey Jr. filmje)
Az időutazó felesége (Rachel McAdams filmje)

Actor Sci-Fi:

John Cusack - 2012
Jude Law - Repo men
Robert Downey Jr. - Vasember 2.

Sam Worthington - Avatar
Sharlto Copley - District 9

Actress Sci-Fi:

Amanda Peet - 2012
Gwyneth Paltrow - Vasember 2.
Scarlett Johanson - Vasember 2.
Zoe Saldana - Avatar
Rachel McAdams - Az időutazó felesége

Nos van kire szavazni, melyet akár naponta meg is tehettek. Egy rövid regisztráció után szavazzatok kedvenceitekre itt. Az eseményre 2010. augusztus 9-én kerül sor, úgyhogy addig még bőven van időtök szavazni. Hajrá Sherlock Holmes!

HA/VER - Vérfrissítő a műfajnak

2010.06.21. 19:31, Fawkes
eredeti időpont: 2010.06.13. 11:50

Június 17-én, azaz jövőhét csütörtökön jön a legújabb Mark Strong (Blackwood) film, a Kick-Ass, azaz magyar címén a HA/VER. Külföldön már áprilisban mozikba került, így a magyar premier előtt is már jó sok kritika megjelent a filmről. Itt a legújabb:

"Nincs egyszerű dolga a nézőnek a legújabb képregény-adaptáció műfajának meghatározásánál: a HA/VER tinivígjáték, műfajparódia és kőkemény akciófilm. Mindez egyszerre, de leginkább egymás után. Az Amerikai pitétől indulunk, de a Kill Bill-hez érkezünk.

Kinek jutott eszébe a Kick-Assből HA/VER-t kreálni? Sok olyan eset van, amikor a néző jobban járna az eredeti angol címmel, mint egy ilyen ferdítéssel.

Az amerikai mozilátogatók és a pénzéhes producerek nem tudnak betelni a képregényekkel: egymást érik a Vasemberek és a Batmanek, a szűnni nem akaró comic-éhségnek köszönhetően a rajzolóknál sincs megállás. Mark Miller első Kick-Ass füzete 2008-ban jelent meg, a megfilmesítés jogai pedig azonnal elkeltek.

A film rendezője brit; talán ennek köszönhető, hogy a Kick-Ass nem egy szokványos képregényfilm a tucatból, hanem valami más. Matthew Vaughn korábban leginkább Guy Ritchie producereként volt ismert. Szakmai kapcsolatuk mára megszűnt, de filmünk majdnem minden második jelenetében egyértelmű Ritchie hatása.

http://www.napvilag.net/kep/exp/201006/haver.jpg

Dave Lizewski (Aaron Johnson) tipikus amerikai gimnazista. Rosszul öltözik, ciki a frizurája, félénk, az iskola legjobb csajába szerelmes, de csak otthon ül, chat-el és pikáns, de a korhatár-szűrőn azért még átjutó weblapokon kéjeleg. Élete nem is lehetne unalmasabb, amikor kipattan az agyából az ötlet: szuperhős lesz. Természetesen mindenki hülyének nézi. Gusztustalan búvárruhából készít magának jelmezt, félszegen nekivág a lepukkant külvárosnak és azzal a lendülettel meg is késelik.

Az egészben nincs semmi pátosz, az aláfestő zene idézget csak a műfaj klasszikusaiból: végig az az érzésünk, hogy paródiát látunk. Dave szárnypróbálgatásait látszólag oda nem illő epizódok szakítják meg. Egy fegyvermániás és meglehetősen flúgos apuka, Damon (Nicolas Cage) a megtiszteltetéstől csillogó szemű kislányán, Mindy-n (Cloe Moretz) próbálja ki a legújabb golyóálló mellényt. Frank D’Amico (Mark Strong), a helyi maffiafőnök pedig a cégébe befészkelődő kémet keresi, leginkább metszőollós vallatással. Sok ideig tart, amíg minden szál a helyére kerül.

Dave, bár teljesen esetlen, azért rátarti gyerek: az első kudarc után tovább próbálkozik, következő akcióját a szomszédos gyorsétterem vendégserege is figyelemmel kíséri, a Youtube pedig sztárrá teszi alteregóját, Kick-Ass-t. Itt lép be a képbe a korábban látott apuka a kislánnyal: Damonról kiderül, hogy ő Big Daddy, Mindy-ről pedig, hogy Hot-Girl; profi gyilkológépek, akiket csak a bosszú éltet. A maszk náluk csak álca, a lebukástól óvja meg őket. Nem nehéz kitalálni, hogy célpontjuk nem más, mint Frank D’Amico.

http://www.napvilag.net/kep/exp/201006/kickass.jpg

Mire ideáig eljutunk, a játékidő fele már lefutott, és a film stílusa is szép lassan változáson megy keresztül. Ugyan Kick-Ass botlásain még mindig lehet mosolyogni, a HA/VER-t elborítja a vér és az erőszak. Egyik jelmezes szereplő sem szuperhős, nincsenek emberfeletti képességeik és mivel a film képi világa ellentéte például az effektekkel telezsúfolt Pókemberének, az erőszak hihető, nyers. Nem véletlen a 16-os korhatár sem.

Ugyan Vaughn első, Torta című filmje és kebelbarátjának, Richie-nek filmjeire emlékeztet leginkább a HA/VER, az agresszió fokozásában egyenesen Tarantinóig jutunk el. Kick-Ass és Big Daddy átesik egy brutális kínzási jeleneten, a 11 éves Hot-Girl egymagában, Uma Thurmant megszégyenítve végez ki több tucat rosszfiút Morricone zenéjére. Mark Miller képregénye is véres, de a film első komikus fele gyökeresen különbözik a végső nagy leszámolás tölténykoreográfiájától. Dinamika szempontjából kétségtelenül a HA/VER második része működik jobban: a pörgős akciójelenetek nemcsak az X-Men producereit győzik meg, hogy jó embernek adták a legújabb rész rendezői székét.

http://www.napvilag.net/kep/exp/201006/haver_film.jpg

A színészek közül Aaron Johnson remek választás volt, Mark Strong hozza a formáját, de a legemlékezetesebb pillanatok Cloe Moretz-hez kötődnek. Nicolas Cage viszonylag kis szerepet kapott, bajuszával kísértetiesen hasonlít Stanley Tuccira a Komfortos mennyországból. Nem vitás, hogy jó választás volt a szerepre, de a film nézése során végig az a kérdés motoszkált a fejemben, hogy felbukkanása ebben a mellékszerepben a producerek többszöri Canossa-járásának eredménye, vagy ellenkezőleg, legutóbbi filmjeinek csúfos bukása után a színész akart-e egy nyugisabb feladatot.

Az, hogy a film ilyen sok műfajt és stílust kever a nézők egyik felét vélhetően katarzis közeli élménnyel a székekhez fogja szögezni, másik felét ugyanakkor zavarba fogja hozni és idegesíti majd."

 
Adatok

Az oldal 2010. február 05.-én nyitotta meg a kapuit. Témája a 2009 évvégén megjelent, Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes film és azok színészei. 2011. decemberében érkezett meg a folytatás, mely az Árnyjáték alcímet kapta, valamint azt rebesgetik hogy hamarosan érkezik a harmadik rész is. Egy főszerkesztője (Fawkes) és két társszerkesztője (Melenda és Gazpacho) van. Ajánlott böngésző: Firefox. Sok modullal és majdnem mindennapi frissel várunk.

Oldal nyitása: 2010. február 05.
Szerkesztő: Fawkes
Oldal témája: Sherlock Holmes
Oldal nyelve: magyar
Ajánlott böngésző: Firefox

~¤~

Rendezte: Guy Ritchie
Sherlock Holmes: Robert Downey Jr.
Dr. John Watson: Jude Law
Irene Adler: Rachel McAdams
Mary Morstan: Kelly Reilly

 
Chat

Csak kulturáltan! Hirdethetsz, de csak mérsékelten (vagyis ne ötvenszer, hanem csak egyszer-kétszer). Erre ott van továbbá a vendégkönyv és a reklámkönyv is. Cserére jelentkezni a chatben tudtok. Szeretettel várunk mindenkit!

VK                                        RK

SH Fórum 
Fontos időpontok

A legfontosabb dátumokat mindig megtalálod itt, most már sok extra infóval is!:

Cím? - Black Sea; Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - Robinson kapitány; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.12.05.; Amerikai premier? - 2015.01.23.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kódjátszma (The Imitation Game); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Stewart Menzies; Státusz? - kész; Angol premier? - 2014.11.14.; Amerikai premier? - 2014.12.25.; Magyar premier? - 2015.01.29.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Kingsman: A titkos szolgálat (Kingsman: The Secret Service); Kivel? - Mark Strong (Blackwood); Szerep? - Merlin; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.01.29.; Amerikai premier? - 2015.02.13.; Magyar premier? - 2015.02.12.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Child 44; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Raisa Demidov; Státusz? - kész; Angol premier? - 2015.04.17.; Amerikai premier? - 2015.04.17.; Magyar premier? - 2015.04.16.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron); Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.04.23.; Amerikai premier? - 2015.05.01.; Magyar premier? - 2015.05.07.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Aloha; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Tracy; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.09.04.; Amerikai premier? - 2015;05.29. Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - A kém (Spy); Kivel? - Jude Law (Watson); Szerep? - ?; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.06.05.; Amerikai premier? - 2015.05.22.; Magyar premier? - 2015.06.04.; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Southpaw; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Maureen Hope; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.07.31.; Amerikai premier? - 2015;07.31.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Spotlight; Kivel? - Rachel McAdams (Adler); Szerep? - Sacha Pleiffer; Státusz? - utómunkálatok; Angol premier? - 2015.; Amerikai premier? - 2015.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Prometheus 2.; Kivel? - Noomi Rapace (Sim); Szerep? - Elizabeth Shaw; Státusz? - bejelentett; Angol premier? - ?; Amerikai premier? - 2016.03.04.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

Cím? - Captain America: Civil War; Kivel? - Robert Downey Jr. (Holmes); Szerep? - Vasember - Tony Stark; Státusz? - előkészületek; Angol premier? - 2016.04.29.; Amerikai premier? - 2016.05.06.; Magyar premier? - ?; További infók? - IMDB | FilmKatalógus

 
Egyéb oldalak

További oldalak:

Szerkik további oldalai:

 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!